Midgetgolf

 

Midgetgolf en speeltuin

Een spelletje Midgetgolf mag dan oud-Hollands zijn, het is nog steeds een populaire uitspanning voor jong en oud. In onze prachtige tuin liggen 12 midgetgolfbanen. Je kunt op deze ‘greens’ van beton terecht voor een uitje met familie, vrienden of collega’s. Want midgetgolf, dat is samen sportief, actief en leuk ontspannen!

 

Spelregels en tarieven
Prijs per persoon per ronde € 4,-
Kinderen tot 12 jaar € 3,50
Scholen speciaal tarief

 

Midgetgolfweetjes

Wat ze in Vlaanderen minigolf en in Engeland dwerggolf noemen, is officieel een echte sport. Maar voor de meesten is het gewoon een leuke (vakantie)bezigheid. Een spel waarbij iedere hole of baan een hindernis heeft in de vorm van een looping, heuvel, bocht of ander obstakel.

Midgetgolf is ontstaan uit golf, met in het begin allerlei fantasienamen en banen. Het ontwikkelde zich de afgelopen eeuwen van vakantiespel tot wedstrijdsport. Midgetgolf wordt ook in Nederland in competitieverband gespeeld. In Amerika zelfs professioneel.

De 1e midgetgolfbaan zoals we die nu kennen, werd in 1954 in Zwitserland aangelegd en ontworpen door de architect Paul Bongni. Door de populariteit steeg het aantal banen daarna sterk. Kermisexploitanten, campings en parkhouders bouwden naar hartenlust en eigen fantasie hun banen. Zo ontstonden de meest fantastische bouwsels met wonderlijke hindernissen. Het uitgangspunt is de afgelopen jaren gewoon hetzelfde gebleven: met de nodige kennis, techniek en oefening moet het mogelijk zijn om iedere hindernis met 1 slag te passeren en de put te halen.